Известие

Collapse
No announcement yet.

Selespeed - приказки с картинки

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
    Имай предвид че робота на Фиата няма нищо общо с тоя на Алфата.Тоест на практика е същия,но на вид е направо ужас,конфигурацията е адски странна,и малко различна,абе аз се борих преди 2 седмици с един Фиат,няма ти казвам къде е навряно всичко
    Аз говоря конкретно за сферата,че е една и съща,самото Селе на Фиата как е идея си нямама.
    Английски и други сайтове,които предлагат сфера за Алфа я предлагат с код 71751195,с този код от Алфа в Гърция ми казаха,че не е за Алфа а за Фиат но че сферата е една и съща.
    Та на мен ми стана странно,че тук в Гърция ако търсиш сфера за Алфа ти казват,че не се предлага отделно само сфера,но ако търсиш за Фиат която и по техните думи е същата се предлага,просто трябва да попаднеш на човек който я знае тази подробност.
    Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
    Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
    Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
    Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

• Първоначално публикувано от vesko_m Покажи съобщение
      ........... Алфа не продава отделно само сферата, НО можеш да купиш тази сфера от ФИАТ: Accumulator (Vessel): Part Number: 71751195 , from FIAT - към 50 лири е в Англия.....
      Трябва да се чете малко по-внимателно !

Comment

• Първоначално публикувано от dobromirski Покажи съобщение
        Трябва да се чете малко по-внимателно !
        И това съм го прочел........,ма просто цялата ситуация с тая сфера е голяма тъпня.Явно е някаква анти Алфа политика от страна на Фиат.....,като я имат тая пуста сфера и я дават за Фиат,какво им пречи да я дават и за Алфа.Тук(в Гърция) ми писна да обяснявам по магазини,представителства и т.н.т,че дадената сфера е една и съща,или са гола вода или умишлено се прават на луди.

Comment

• Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
          И това съм го прочел........,ма просто цялата ситуация с тая сфера е голяма тъпня.Явно е някаква анти Алфа политика от страна на Фиат.....,като я имат тая пуста сфера и я дават за Фиат,какво им пречи да я дават и за Алфа.Тук(в Гърция) ми писна да обяснявам по магазини,представителства и т.н.т,че дадената сфера е една и съща,или са гола вода или умишлено се прават на луди.
          Всичко е умишлено повярвай ми.........
          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
            Всичко е умишлено повярвай ми.........
            А бе и аз до такъв извод стигам,не става да търсиш нещо,където го имат,а те да се дърпат като магаре на мост за да ти го дадат.

Comment

• Здравете днес май прецаках нещо по селеспийда.Реших да напръскам с контактен спрей всички букси и релета за целта свалих стойката на акумолатора и където видях букси около селето и по него пръсках на воля . Зглобихя и сега неиска нито да запали нито да изключи от скорост.Взех един сушоар и почнах да опдухвам напръсканото но няма резултат.Моля за съвет какво да правя отук на татък.Колата е 156 99г.

Comment

• Пусни си една диагностика с някоя програма и ще ти каже какво си направил . Прочети темата и ще намериш решение за всичко

sigpic
                Alfa Romeo 159 EX

Comment

• Нямам с какво да и пусна диагностика пък и нее за мен.Възможно ли е някой датчик да е здал багажа защото като завъртя ключа да паля почва да пивка и свети индикацията на ск.кутия.

Comment

• Първоначално публикувано от svi Покажи съобщение
                    Нямам с какво да и пусна диагностика пък и нее за мен.Възможно ли е някой датчик да е здал багажа защото като завъртя ключа да паля почва да пивка и свети индикацията на ск.кутия.
                    Ако не изключва от скорост , провери си помпата дали работи ,да не си прекъснал нещо там . Като отвориш вратата ,чуваш ли я да се включва ?

sigpic
                    Alfa Romeo 159 EX

Comment

• Разменил си кабелите на датчика за положението на съединителя и единият хидроцилиндър
                      Двата черни потенциометъра отгоре.

Comment

• Всички букси съм ги вадил една по една за да не ги объркам но на единия датчик от тия които стърчат на горе е възможно да съм сложил буксата обратно утре ще пробвам да я обърна. Преди една година прочетох темата и си смених сферата и четките на помпата.Може да се каже че съм нямал сериозни проблеми до сега .Реших да напръскам релетата и буксите защото от извесно време започна да запъва съединитела сигурно има нужда от калибрация но не е много често мисля че става като тръсне в сериозна дупка а в нашия град няма кой да ми помгне тук не гледат на Алфите с добро око.

Comment

• Днес запали вчера като съм слагъл стойката на акумулатора съм измъкал буксата на датчика до сферата.Благодря за съветите ви.

Comment

• Хайде, "честито"... И на мен от вчера започна да ми изключва от скорост, като спра или почти съм спрял.
                            Знам си, че сферата ми е зле, ама сега май трябва да ускоря смяната й май

Днес разбрах какво се случва - моторчето на помпата не се включва, кой знае вътре четките и другата карантия на какъв хал са.
                            Тия неща все в студа и късите дни трябва да станат
                            Last edited by Димо Генчев; d.m.y г., 23:12.
                            Fiat Stilo Abarth 2002

Не слушай какво ти казват повечето хора, защото глупаците съставляват по-голямата част от хората...

Comment

• Може ли някой да сподели възможните места за течове от робота.Изключваме маслото да бяга в скоростите.И второ с какво да си калибрирам скоростите и съединителя имам кабел имам и фиат еку скан ,но не виждам от къде се калибрират скоростите , с неплатена версия съм.
                              Alfa Romeo 145 1.6 boxersigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Оги Покажи съобщение
                                Може ли някой да сподели възможните места за течове от робота.Изключваме маслото да бяга в скоростите.И второ с какво да си калибрирам скоростите и съединителя имам кабел имам и фиат еку скан ,но не виждам от къде се калибрират скоростите , с неплатена версия съм.
                                За калибрация,ще трябва да си платиш за версията,няма как....................
                                Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                                Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                                Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Working...
                                X